(V)erkennen in Verbinding

Even voorstellen Even voorstellen

Hallo, Ik ben Sylvia Nauta-Verhoef.
Ik heb mijn opleiding tot haptotherapeut gevolgd aan de Academie voor haptonome in Doorn. Sinds 2002 werk ik als haptotherapeut en sinds 2009 ook als haptonomisch zwangerschapsbegeleider.
Daarnaast ben ik werkzaam als verpleegkundige. Vroeger in de thuiszorg en in de gehandicaptenzorg. Sinds 1998 heb ik me gespecialiseerd in de kinderpsychiatrie van het UMCU gedurende 12 jaar. Sinds 2009 werk ik op Verloskunde van het UMCU-WKZ, als gespecialiseerd obstetrie verpleegkundige.

Door de combinatie en afwisseling van werkzaamheden kan ik putten uit zowel brede psychische als medische kennis en praktijkervaring.

Dit betekent dat ik vanuit een brede blik naar mensen kijk, waarneem, analyseer in verbinding met mijn gevoel, intuïtief. Ik hecht veel waarde aan hoe ik het beste kan aansluiten op de mensen waar ik mee werk.

Via het contact, in gesprek en door gevoelservaringen van het lichaam ondersteun ik het hervinden van balans bij de cliënt tussen draaglast en draagkracht. Om een plek en betekenis te geven aan emoties en gevoelens (zoals bij rouw of lichamelijke klachten). Hier ligt ook mijn basis voor de haptotherapie.

Mijn huidige werk op Verloskunde is een voordeel tijdens de zwangerschapsbegeleiding. De begeleiding pas ik eenvoudig aan wanneer de zwangerschap onverhoopt anders loopt dan verwacht.

Bij de begeleiding rondom angst bij de bevalling valt al mijn ervaring samen voor een optimale begeleiding van de zwangere en haar partner.

Mijn kennis houd ik op peil door middel van intervisie, nascholingen en het volgen van vervolgtrainingen, zoals: geweldloze / verbindende communicatie, focussen, omgaan met kanker, congressen en samenwerkingsverband rondom angst bij de bevalling, zorg rond borstvoeding, en post natale begeleiding, basic life support.

Daar ik tevens in wisseldiensten werk zal ik niet altijd in staat zijn mijn telefoon op te nemen. Spreek gerust een bericht in op de voicemail of SMS of mail. Ik streef ernaar uw vraag uiterlijk binnen 24 uur te bantwoorden.